LILLESØSTERs suttesnor

Fast inventar i barnevognen, pusletasken & på ulddragten. En fin suttesnor med et skønt strukturmønster 

til lillesøstre, storebrødre, nevøer & niecer etc...

Opskrift af iinstagarn - Karla Bendixen

Garn: 

Jeg har brugt 100% merinould (175 m/50 g), men stort set alt kan bruges. Jeg foretrækker en løbelængde på cirka heromkring.

Hæklenål: 

3,5 mm eller hvad der passer til garnet.

Seleclips & evt O-ring, hvis suttesnoren skal kunne sættes på sutter UDEN hank.

OBS! Det anbefales at suttesnore er maks. 22 cm (fra seleclips til sut) mine blev 16-17 cm. Mål efter til sidst & husk at medregne at suttesnoren nok med tiden vil give sig lidt.


Se videovejledning på min Instagram, hvor jeg viser teknikken til det strukturmønster der bruges til LILLESØSTERs suttesnor - se den her - DEL1  & DEL2


Start:

Sæt garnet fast på seleclipsen.

1. række: lav 6 fastmasker om seleclipsen, lav 2 luftmasker, vend.

2. række: lav 6 stangmasker, lav en luftmaske, vend.

3. række: lav en dobbelt-relief-stangmaske om 2. fastmaske fra første række (se hvordan i videovejledningen på min Instagram), lav 3 fastmasker, lav en dobbelt-relief-stangmaske om samme fastmaske fra første række, lav en fastmaske, lav 2 luftmasker, vend.

4. række: lav 6 stangmasker, lav en luftmaske, vend.

5. række: lav 2 fastmasker, saml de to dobbelt-relief-stangmasker fra forrige omgange med en dobbelt-relief-stangmaske (se hvordan i videovejledningen på min Instagram), lav 3 fastmasker, lav 2 luftmasker, vend.

6.-33. række: gentag række 2, 3, 4 & 5 – 7 gange (så du har 8 små ruder i alt).

34. række: lav 6 fastmasker, lav en luftmaske (stram til).

Nu laver vi den løkke som bruges til at sætte suttesnoren fast på sutten (hvis du bruger en O-ring så monterer du den i stedet).

Lav X antal STRAMME luftmasker. Når du har ca. 4-5 cm af STRAMME luftmasker, bryder du garnet & syer enden af din række af stramme luftmasker fast på den anden side af suttesnorens ende. Tjek at løkken er stor nok til at seleclipsen kan komme igennem.

Hæft enderne.

Tillykke med din LILLESØSTERs suttesnor! Måske var det et af dine første hækleprojekter, måske trængte du bare til et hurtigt projekt eller måske er du ligesom mig storforbruger af sutter & dertilhørende suttesnore...

Jeg vil ALTID gerne se det i laver – tag mig på Instagram (@iinstagarn) &/eller brug #iinstagarn #lillesøsterssuttesnor