DINO huen

En dejlig, varm, blød & nem elefanthue - til seje vinterbørn!

Opskrift af iinstagarn - Karla Bendixen

OBS! Denne opskrift findes også som en video vejledning på min instagram @iinstagarn 


Garn: 100-200g Drops Merino Extra Fine (til eksempel passer 100g perfekt til en str. 7 mdr.)

Obs! Da det er vigtigt at garnet er dejligt elastisk (& varmt) egnes denne opskrift sig IKKE til at blive hæklet i akryl- eller bomuldsgarn

Hæklenål: 4,5 mm (0,5 mm større end garnet foreslår)


Forkortelser:

M - maske

Hstgm - halvstangmaske

Lm - luftmaske

Fm - fastmaske

Stgm - stangmaske

Dstgm - dobbelt stangmaske

Tstgm - tredobbelt stangmaske


Start

1. Slå en lang kæde af lm op, dette bliver længden på din hue fra top til bund. Du kan måle på barnet fra toppen af hovedet og til skuldrene. Lav hellere kæden lidt for lang end lidt for kort. Til eksempel slog jeg 54 lm op til huen til min søn på 7 mdr.

Hver række afsluttes/vendes med en lm.

2. Lav en hstgm i hver m.

Fra nu af hækles der kun i bagerste maskeled.

3. Lav en hstgm i hver m.

4. Fortsæt sådan i rækker med hstgm (kun i bagerste maskeled) til dit stykke er bredt nok til at nå rundt om barnets hoved.

Til eksempel hæklede jeg 46 rækker til huen til min søn på 7 mdr.

5. Uden at hæfte & bryde garnet foldes huen sammen (så sidste række ligger ovenpå første række). Nu hækles de to sider HALVVEJS sammen med fastmasker. Du hækler altså første og sidste række sammen til et rør, indtil du når HALVVEJS hen ad rækken, der stopper du, afslutter & bryder garnet.

6. Sæt garnet fast i de to hjørner over "hullet" & hækl med fastmasker toppen af huen sammen. Afslut & bryd garnet.

Vend vrangen indad. Din hue er færdig hvis du ikke ønsker at hækle takker på.

7. For at hækle takkerne sætter vi igen garnet fast forrest over hullet til ansigtet. En tak hækles således: slå 6 lm op, i første m laver du en fm, i næste m laver du en hstgm, i næste m laver du en stgm, i næste m laver du en dstgm, i sidste m laver du en tstgm. Så springes et passende stykke over på toppen af huen og takken fastgøres med en fm. Og sådan forsætter du til du har takker hele vejen hen ad toppen. Du afslutter med at fastgøre den sidste tak i hjørnet af huen med en fm. Garnet brydes. Se evt. video vejledningen på min instagram @iinstagarn

Hæft alle ender på indersiden.Tillykke med din DINO hue. DINO huen er god til seje børn, der elsker at være ude i al slags vejr. Hvis du hækler min DINO hue, vil jeg meget gerne se den. Tag mig på instagram på @iinstagarn, eller send mig gerne et billede - taaak!

Obs! Huen hækles i rib og er derfor dejligt elastisk, men jeg vil anbefale at man måler sin hue løbende på det barn den er til.

#iinstagarn