HURTIG huen

Begyndervenlig hue med fold i rib til børn & voksne. Især god til børn daginstitution da den ikke skal bindes med snore. Kan nemt gøres ekstra lækker med en kvast foroven. Super hurtig & nem opskrift. 


Opskrift af iinstagarn - Karla Bendixen


Garn: 100g Drops Merino Extra Fine (Drops Baby Merino kan også bruges)

Hæklenål: 4,5 mm (3,5 mm hvis du hækler i Baby Merino)


Forkortelser:

M - maske

Hstgm - halvstangmaske

Km - kædemaske

Fm - fastmaske


Start

1. Slå en lang kæde af km op, dette bliver længden på din hue fra top til bund inkl. fold. Du kan enten måle efter på barnets (eller den voksnes) hoved eller på en hue de allerede har (husk at tillægge 4-6 cm til foldet). Ellers er det ca. 17 cm for str. 1 år, 19 cm for str. 2 år, 21 cm for str. 3 år & 27 cm for str. voksen*.

Hver række afsluttes/vendes med en km.

2. Lav en hstgm i hver m.

Fra nu af hækles der kun i bagerste maskeled.

3. Lav en hstgm i hver m.

4. Fortsæt sådan i rækker med hstgm (kun i bagerste maskeled) til dit stykke er bredt nok til at nå rundt om barnets (eller den voksnes hoved). Det er ca. 45 cm for str. 1 år, 48 cm for str. 2 år, 51 cm for str. 3 år & 56 cm for str. voksen*.

5. Uden at hæfte & bryde garnet foldes huen sammen (så sidste række ligger ovenpå første række). Nu hækles de to sider sammen med fasmasker (så du har en rør, hvor ribmønstret går i lodrette striber).

6. Bryd garnet men efterlad en lang ende. Med enden af garnet sys "hullet" i toppen sammen.

Bryd garnet, hæft alle ender & vend vrangen indad. Fold kanten op.Tillykke med din HURTIG hue. HURTIG huen er genial til børn i der går i daginstitution da den ikke skal bindes med snore, & kan nemt få en lækker kvast på toppen. Hvis du hækler min HURTIG hue, vil jeg meget gerne se den. Tag mig på instagram på @iinstagarn, eller send mig gerne et billede - taaak!


*Størrelserne er ment som en vejledende guide, huen hækles i rib og er derfor dejligt elastisk. Jeg vil anbefale at man måler sin hue løbende på det barn (eller voksen) den er til.

#iinstagarn